Contanten

Als u contanten wilt opnemen/bestellen; Klik hier

Als u contanten wilt storten; Klik hier

Voor een overzicht van de lokale geldkantoren; Klik hier


Als u met Florijn betaalt, accepteer dan ook terugbetaling in Florijn. En betaal altijd zoveel mogelijk gepast.

Houd er rekening mee dat iedereen nog moet wennen aan de contanten. Het kan zijn dat sommige bedrijven er nog niet aan toe zijn om contante Florijn te accepteren. Betaal dan gewoon met de smartphone. De komende tijd wordt alles langzaamaan ingemasseerd en zal ook het aantal lokale geldkantoren groeien.

Hoe gepast betalen en om te gaan met wisselgeld?
– De kleinste contante coupure is 1 Florijn. Het zijn allemaal biljetten, er zijn geen munten.
– Als u bijvoorbeeld €18,75 moet afrekenen kunt u met een biljet van F20 betalen. U ontvangt dan F1 en €0,25 in euro muntgeld terug. U kunt het betreffende bedrag ook betalen door F18 te betalen en €0,75 in muntgeld bij te passen.
– Niet doen: Met een biljet van F20 of F50 een boodschapje van F1 betalen aan de winkelier, en verzoeken om terugbetaling in Euro. De winkelier hoeft en zal dit niet accepteren.

Beschadigde biljetten?
Heeft u een beschadigd en onbruikbaar biljet, maar is het nog wel herkenbaar? Als u het naar ons opstuurt als storting (lees hier de uitleg daarvoor) schrijven wij het bedrag (binnen 5 werkdagen na ontvangst) bij op uw Florijn-rekening. Desgewenst kunt u het bedrag vervolgens uiteraard weer contant opnemen in nieuwe biljetten (lees hier hoe).