Nieuwsbrief 13 april 2023 – Kies Jouw Geld

Lees hier de online versie van onze nieuwsbrief, voor het geval die u niet bereikt heeft, of in spam terechtgekomen is.

Kies Jouw Geld Dag

Nieuwsbrief 13 maart 2023 – Nu ook contant betalen met Florijn

Lees hier de online versie van de nieuwsbrief, voor het geval die u niet bereikt heeft, of in spam terechtgekomen is.

Palet

Papiergeld Binnen!

 

 

 

 

 

 

Papiergeld1papiergeld2

De biljetten zijn binnen, en ze zijn prachtig geworden!

Ze zijn gedrukt op hoge kwaliteit waardepapier, dat ook bijvoorbeeld voor zaken als concert tickets etc. gebruikt wordt. Dit om vervalsing tegen te gaan. Het papier bevat een watermerk en ‘wormpjes’, kleine vezeltjes die oplichten onder een UV lamp.

Let maar even niet op de lage kwaliteit van de pic, maar dat zilveren zegel dat je ziet, die F/oneindigheidsteken boven de witte streep onderaan, dat is een holografisch zegel.

Papiergeld3

We zijn nog bezig wat administratieve zaken in te richten, en de gebruikershandleiding te publiceren, maar we komen op de kortst mogelijke termijn terug met de procedure over hoe ze te verkrijgen.

Het zal er op neer kopen dat je ze via de post kan bestellen, en binnenkort ook bij wat uitgiftepunten op kan halen. Je kan ze dan opnemen van je Florijn rekening, bij voldoende saldo. Heb je geen Florijn rekening, dan kun je ze alsnog kopen via een banktransactie.

Je zal de biljetten ook weer op je Florijn rekening kunnen storten, met name voor bedrijven relevant.

10jan23

 

Organiseer een Florijn info-bijeenkomst

15 12 2021
Zit jij ook in een groep of netwerk? Ken je ook mensen die meer willen weten over de Florijn? De Florijn organiseert steeds vaker live info-bijeenkomsten. Heb je/jullie interesse? Neem dan contact met ons op via het aanmeldformulier.

We spreken dan samen een datum en tijd af. Jij zorgt voor een locatie en verzamelt 15 tot 25 mensen en wij komen in ongeveer 2,5 uur onze kennis doorgeven.

Er zijn geen kosten aan verbonden, maar een kleine vergoeding voor brandstof en tijd wordt gewaardeerd. Vul hier het formulier in…

We Are Pioneers – Nieuw positief magazine

wearepioneers

15 12 2021
Heb jij ook behoefte aan positiviteit? Dat is mooi, want We Are Pioneers Magazine staat er bol van!

Het allereerste exemplaar van We Are Pioneers Magazine komt deze maand uit. Het magazine waarin o.a. Bjorne Willemsen en Anouk Muller laten zien hoe mooi de toekomst gaat worden. In dit exemplaar ook een interview met Barry Annes van het bestuur van de Florijn.

Het is een glossy magazine met inspirerende interviews en gesprekken met de pioniers van nu, mensen die al bezig zijn met bijzondere en hartverwarmende initiatieven op de wereld mooier te maken.

Steun deze club en bestel een exemplaar via… https://wearepioneers.nl/

De kracht van lokaal geld

15 12 2021
Lokaal geld zorgt ervoor dat geld lokaal besteed wordt en zodoende in de regio blijft. Dit simpele principe wordt al over de hele wereld toegepast en blijft geld langer lokaal circuleren. Bekijk de video en deel ‘m op social media…

Koop alle boeken online met de Florijn

boeken def

15 12 2021
Onze tip, koop al je boeken online bij academyofhappiness.nl

Alle boeken die je wilt
Rob Vellekoop is al jaren enthousiast over de Florijn en ook lid van het Florijn-netwerk van ondernemers. Bij hem kun je alle boeken aanschaffen die je maar wilt en die kun je met florijnen betalen.

Op zijn website heeft hij een zeer breed aanbod van boeken. Van spiritualiteit tot voeding en van alternatieve geneeswijzen tot macht & geld. Maar ook bijvoorbeeld de romans van Harry Potter en alle andere boeken die je in de boekwinkels tegenkomt, kun je bij hem bestellen.

Zoek zelf het isbn-nummer
Je vindt ze waarschijnlijk niet allemaal terug in de webshop. Maar als je het isbn-nummer van het boek weet, dan kun je alle boeken bij hem per email bestellen (www.zoekeenboek.nl/boeken-zoeken/isbn-zoeken). Onze eigen ervaring is dat de boeken snel bezorgd worden.

Ons advies: Laat de grote ketens links liggen en bestel je boeken alleen nog maar via academyofhappiness.nl Lees hier hoe je je boeken bestelt…

Wil jij als ondernemer ook promotie van je producten of diensten?

Zorg dan eerst dat de iedereen op je website kan zien hoe je met florijnen kan betalen. Stuur ons dan een bericht en wij zorgen voor de rest.

Blauwdruk voor een nieuwe wereld

Lumens_cover

15 12 2021
ARTIKEL ANTHONY MIGCHELS IN EERSTE LUMENS TIJDBOEK 
Er is een nieuw initiatief van een van onze rekeninghouders. Ferdinand van de Neut is opstarter van de organisatie LuMens en is bezig met het uitgeven van een serie bijzondere tijdboeken. Blauwdrukken als het ware voor een nieuwe wereld.

ARTIKEL OVER GELD
Ferdinand vroeg Florijn-oprichter Anthony Migchels om voor het eerste Tijdboek een artikel te schrijven over het geldsysteem. In dit helder geschreven stuk neemt Anthony je mee door de geschiedenis en geeft een goed overzicht hoe geld zo corrupt heeft kunnen worden. Ook maakt hij duidelijk wat rente of woeker precies is en wat voor ellende dat veroorzaakt in het leven van de meeste mensen.

“Als je een 40-urige werkweek hebt, werk je de eerste 2 dagen voor de bank (40% van alles wat we betalen is tenslotte doorberekende rente), de 3e dag voor de belastingdienst, de 4e dag voor de huisbaas en vrijdagochtend voor de hoge prijzen van de kartels. Wat je vrijdagmiddag na de lunch verdient, mag je zelf uitgeven.”

Ferdinand is een initiatiefnemer en heeft een voorliefde voor innovatie en vernieuwing. Zijn persoonlijke en professionele ontdekkingstocht, zijn fascinatie voor het verleden en zijn visioen over de toekomst waren de voedingsbodem voor het LuMens initiatief.

Het artikel van Anthony Migchels is zeer aan te bevelen. Net als de andere bijzondere artikelen in dit boek. Laat je verrassen en inspireren. Bestel het tijdboek hier…

Challenge – betaal ook met florijnen

10 11 2021
WISSEL JE EURO’S IN EN KOOP MET FLORIJNEN
Onze oproep aan jou. Ga actief je florijnen besteden, zeker online. Hoe meer florijnen er rondgaan, des te sterker ons netwerk wordt. Jouw bijdrage is daarbij essentieel. Doe mee!

Nog geen rekening? Open gratis jouw Florijn-rekening via de button.

Florijn zit in een stijgende lijn

10 11 2021
Dat de tijd rijp is voor een eerlijker geldsysteem zien we aan de groei van het aantal rekeninghouders. Het gaat snel, van 1000 naar 1600 in 4 maanden tijd. En dat terwijl we nog niet heel nadrukkelijk de publiciteit hebben gezocht.

KOOP MAKKELIJK ONLINE
Wil je ook makkelijk florijnen online besteden? Dan kan, bij de vele webshops die bij ons aangesloten zijn. Ga naar ‘vind ondernemers’ en gebruik het zoekwoord ‘webshop’.

Bestel bijvoorbeeld koffie en thee uit Ethiopië, heerlijke gezonde noten en gedroogde vruchten of alle boeken die je maar kan bedenken. Allemaal online te bestellen.

TIP
Neem eerst contact op met de winkel via email en geef je bestelling door. Daarna krijg je alle info om te betalen. (Een applicatie voor makkelijk online betalen, zoals je nu ook bij de bank kunt doen, is in de maak. Nog even geduld :-))