Salarisbetaling in Florijn

Salaris betaling in Florijn

De stroom tussen producent en consument, en werkgever en werknemer, is de basale geldstroom in de economie. Betaling van kleine stukjes salaris in Florijn is dus een grote kans om de Florijn meer te laten circuleren. En een uitstekende bestedingsmogelijkheid voor bedrijven om de door hen omgezette Florijn weer kwijt te raken.

Deze pagina beoogt alles wat er bij komt kijken helder te krijgen.

Voor we verder gaan, dit centrale uitgangspunt: accepteren van een stukje van het salaris in Florijn door werknemers moet, ook wettelijk, altijd vrijwillig én vrijblijvend zijn, en ieder moment ook gestaakt kunnen worden door de medewerker.

Tweede uitgangspunt is, dat salaris in Florijn altijd slechts een relatief klein deel van het hele salaris zal blijven. De grootste uitgaven, zoals woonlasten, zullen voorlopig nog geheel in Euro gaan, bijvoorbeeld.

Waarom salaris betalen in Florijn door de werkgever?
Omdat Florijn extra omzet levert aan de deelnemende bedrijven, en helpt geld en koopkracht in de lokale economie te houden. Salaris betaling in Florijn helpt daar sterk bij, en verschaft bedrijven een belangrijke betalingsmogelijkheid in Florijn.

Salarisbetaling is een uitstekende manier voor ieder bedrijf om z’n Florijn omzet uit te geven.

Ook als u nog geen Florijn omzet heeft, kunt u rentevrij krediet krijgen en dat voor salarisbetaling inzetten. Hiermee bespaart u euro uitgaven, euro die u weer elders in uw bedrijf kan inzetten. Bijvoorbeeld om rentedragende bankschuld af te lossen. Bovendien is de kans dat een Florijn weer bij u terug komt als omzet nadat u die heeft uitgegeven veel groter, dan wanneer u met Euro betaalt: Euro verlaat snel de lokale economie, mn. via rentebetalingen en uitgaven bij Multinationals, die slechts een klein deel van hun omzet weer lokaal uitgeven.

Waarom salaris in Florijn accepteren door medewerkers?
Door als medewerker ook met Florijn te gaan betalen, draag je bij aan het lokaal houden van het geld, en versterking van de lokale economie. Daar heb je natuurlijk als medewerker heel direct belang bij.

Zie het zo: als je met Euro betaalt bij een MKB’er, kan hij er zo mee naar de Multinational, en dat geld verdwijnt voor het grootste deel uit de lokale economie. Als je met Florijn betaalt, geef je ‘m een sterke motivatie het geld ook lokaal te houden.

Bovendien kunnen wij medewerkers die Florijn inkomen hebben ook van rentevrij krediet in Florijn voorzien. Als je bijvoorbeeld F100,- per maand binnenkrijgt, kunnen we al tot ongeveer F1200,- krediet, rentevrij, verlenen voor allerlei zaken.

Je kan net zoveel salaris in Florijn accepteren als je zinvol en comfortabel kan uitgeven.

Vragen?! Opmerkingen?
Neem contact op met de Helpdesk: info@betalenmetflorijn.nl.